Too Cool for Internet Explorer

24. april 2008

Flaggdemonstrasjon

Møt opp til markering mot forbud mot utenlandske flagg i 17. mai-toget hvis du synes debatten om hvilke flagg vi skal tillate og ikke i barnetoget er pinlig og unødvendig. 17. mai-komiteen i Oslo har gått inn for forbud mot alle andre flagg enn det norske, samiske og FN-flagget, og Oslo-ordfører Fabian Stang reagerte med å overstyre komiteens anbefaling og understreke at alle verdens flagg naturligvis skal være lov i hovedstadens barnetog. Det burde være en selvfølge. Nasjonaldagen er en feiring av at vi lever som frie mennesker i et fritt land, og skal ikke assosieres med forbud og ekskludering.

Markeringen er i regi av bl.a. AUF, Antirasistisk Senter og ungdomspartiene Unge Venstre, SU og RU, og finner sted i Borggården utenfor Rådhuset i Oslo i dag kl. 16.45.

OPPDATERING: Hege Ulstein legger ballen død i en kommentarartikkel i Dagsavisen i dag:

Åpenhet og trygghet er ikke motsetninger. Det er tilstander som er intimt forbundet med hverandre.

Den som ikke forstår dette, kan like gjerne droppe det norske flagget 17. mai, først som sist, og erstatte det med vimplene til Hennig-Olsen og Gilde. For da handler ikke dagen om stort annet enn å spise mengder med is og pølser.

.

Etiketter: , ,